Как да получа баркод за моя продукт?

 

Пакети за баркод на дребно (формат EAN-13) могат да бъдат закупени на нашата страница за търговия с баркодове.

Можете също да поръчате по имейл (ние ще ви предоставим проформа фактура, така че да можете да платите по банков път).

Какво ще получа?

Ако поръчате стандартен пакет за баркод на дребно, ще ви изпратим номера на баркода с изображенията като прикачени файлове.

Ще получите:

– уникален EAN-13 баркод номер;
– гаранционен PDF документ
– изображения с баркод (4 различни формата: jpeg, pdf, png, svg)
– Регистрация на баркод на barcodesdatabase.org
– Инструкции за използване на вашия баркод

След това можете лесно да включите изображенията на баркода в опаковката на вашия продукт и да започнете да използвате своя баркод. Когато търговец на дребно първо получи вашия баркод и продукт, той ще сканира баркода в системата и ще въведе информация за продукта. След това, всеки път, когато баркодът се сканира при касата, автоматично ще се появи информация за продукта.

Официалният размер на баркода на дребно е 37.29×25.93mm. Баркодът може официално да се свие до 80% от това (т.е. около 20x30mm), без сканирането да бъде засегнато, но ако се намали много повече от това, скенерите за баркод понякога ще имат проблеми със сканирането на баркода. Също така, някои търговци на дребно изискват баркодът да отговаря на минималните спецификации, така че, ако изобщо е възможно, баркодът трябва да бъде над 80% от стандартния размер. Пълни спецификации можете да видите тук.

EAN-13 Barcode Image
EAN-13 изображение с баркод

 

Какво повече можете да получите?

1. ITF-14 картонени кодове

Това са баркодове за външните картонени опаковки, направени от вашия баркод EAN-13 за използване върху картонени опаковки с определено количество от артикула. т.е. кутия с 12 може да има код на картонена опаковка ITF-14. Те се изискват от някои търговци на дребно, но не винаги са необходими.

2. ISBN или ISSN изображения

Те са необходими само за книги и списания.